Van de Sande Ecologische Tuinen

Wie zijn wij?

Hoi, ik ben Charl!
Hovenier van beroep, met een passie voor ecologie

Tijdens een geweldige reis door Zweden heb ik kennis gemaakt met ecologie. Ik raakte geïnspireerd en wil dit graag met jullie delen!

Wat veel mensen niet weten is dat er de afgelopen 100 jaar veel verkeerde methodes zijn gebruikt om de dieren en de mensen op aarde te voeden, dit is catastrofaal geweest voor de bodem en het milieu/klimaat. Door de grote aantallen mensen die gevoed moeten worden zal dit jammer genoeg nog zo door blijven gaan.

Gelukkig zijn er mensen hard bezig om boeren, vooral in Amerika, een andere methode te leren, die in plaats van stikstof uitstoot, stikstof opneemt. Ook in Nederland zijn mensen hier mee bezig. Één methode hier van is een voedselbos. Deze manier van boeren is in opkomst over de gehele wereld. Natuurlijk haal je uit deze bossen niet genoeg voedsel voor de gehele wereldbevolking. Maar deze bossen zorgen er wel voor dat er minder stikstof in de lucht komt. Met deze denkwijze zou ik de tuinen hier in Nederland willen gaan maken. Meer oog voor mens, dier, milieu, lucht en water. Dit neemt niet weg dat ik niet opensta voor allerlei variaties in tuinen. In tegendeel, ik ontwerp ook de strakke tuin alleen dan met de natuur in gedachten. Ook zal bij het ontwerp rekening worden gehouden met bodembeheer en ruimte is voor vogels en vlinders.

Ik wil je een stukje terug in de tijd nemen, naar waar mensen meer in contact stonden met de natuur. Meer uitleg geven over wat planten allemaal kunnen,  zie je het al voor je? Een rondje door de tuin en zodra je terug bent bij je achterdeur zie je dat je schaal in een keer gevuld is met allerlei lekkere groenten, bessen en bloemen en bladeren voor een lekkere salade.

© 2024

Thema door Anders Norén